welpenweekend foto websiteDe welpen hebben in het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 april een spannend avontuur beleefd op de savanne. De welpen bleken namelijk op de savanne van Koning Simba beland te zijn.

Een gnoe heette de welpen welkom en leerde de welpen primitief vuur maken, de geheimschriftcode van Zazoe ontcijferen en uiteindelijk konden de welpen ook verschillende dierensporen herkennen. En dit laatste bleek erg belangrijk want uit de geheime code van Zazoe bleek namelijk dat Simba ontvoerd was. De welpen zijn snel gaan kijken op de laatste plek waar Simba gezien was en ontdekte daar een spoor van een groep Hyena’s. Het spoor bracht de welpen naar de schuilplaats van de hyena’s maar deze bleek leeg. We besloten om s’nachts terug te gaan zodat we dan de locatie van Simba konden ontdekken. Terug op scouting werden de slaapplaatsen klaargemaakt, lekker buiten gespeeld en natuurlijk gegeten. Na het eten was het tijd voor levend stratego en vervolgens kampvuur. Na het kampvuur gingen we voorzichtig en stil naar de schuilplaats van de hyena’s en troffen ze slapend aan. De welpen wisten daar wel raad mee en namen de hyena’s gevangen.

Gelukkig bleken de hyena’s niet al te slim en al snel wisten we wie de opdrachtgever was. Inmiddels was het best laat geworden en was het te donker om verder te speuren en dus gingen de welpen lekker slapen. De volgende ochtend stonden de welpen alweer vroeg op om na het ontbijt en het opruimen van de spullen op zoek te gaan naar de dader en Simba. Doormiddel van een cluedo werden er verschillende vragen beantwoord en wisten de welpen waar Simba was gebleven. De welpen gingen snel naar deze plek toe en troffen Simba daar aan. De welpen namen Simba mee. Inmiddels was het tijd om naar huis te gaan, moe maar vol goede verhalen gingen de welpen weer terug naar huis.

FacebookTwitter