Het begint inmiddels gewoonte te worden dat de Landscouts vroeg in het jaar een eerste weekendkamp hebben. Dit is ook om te oefenen voor de regionale scouting wedstrijden die in april plaatsvinden.
Dus in het weekend van 16 maart was het weer zo ver. Vanwege sneeuw en bijbehorende temperaturen werd er niet in tenten geslapen, maar verder werden er veel dingen gedaan die ook op een rsw gedaan worden, en activiteiten bij het rsw thema, wat dit keer een verhaal is over botsende planeten.


We begonnen met een spel gebaseerd op de ruimteschepen van Catan, een bordspel. Maar, bij elke beurt moest er een bijpassende opdracht verzonnen worden, en soms ook uitgevoerd.
Daarna gingen we proberen het warm te krijgen bij een kampvuur, en het bijbehorende houthakken. Dat lukte niet helemaal dus de gezelligheid ging binnen verder.
Op zaterdag gingen we oefenen met het opzetten van een tent, en van de kamp keuken kisten, en was er ook nog plek voor wat instructie bv over het gebruik van kaart en kompas.
Daarna moesten de scouts per ploeg gaan bedenken wat ze wilden eten, daar een boodschappenlijst voor maken en gaan winkelen. Omdat beide ploegen al een idee hadden hoe ze een maaltijd in thema wilden maken, ging dit zeer gesmeerd en was er ook nog tijd over voor wat spelletjes voor er begonnen werd aan het koken van wrap-raketten en aarde/komeet combinaties.
‘S avonds werd de verjaardag van Romy nog gevierd met een heerlijke en machtige marshmallow-taart uit de dutch oven, en natuurlijk weer kampvuur. Maar er kon ook geweekt worden aan de thema aankleding voor de rsw, waar team-shirts, decors en spandoeken het altijd goed doen.
Zondag was vooral voor het opruimen en nog een afsluitend spelletje.

FacebookTwitter