Meisjes en jongens van 11 t/m 15 jaar.

Opkomst: vrijdagavond van 19:30 tot 21:30 uur.

We hebben plaats voor nieuwe leden! Dus kom eens langs, of neem eerst contact op via ons contactformulier.

Leiding:

Vooruitlopend op de fusie met Scouting Willibrord, draaien de Scouts hun opkomsten al gezamenlijk met een gemengd leidersteam

  • David Jansen (teamleider vWvO)
  • Michel Rijskamp (teamleider SWW)
  • Jeoffrey
  • Ed
  • Wendy
  • Emiel

Voor vragen, afmeldingen en zo hebben we een contactformulier.

Beschrijving speltak

Landscouts is een speltak voor 11-15 jarigen die gevarieerde scouting-acrtiviteiten willen doen. Hierbij baseren we ons op de scouting spelvisie, met name: samen, outdoor en uitdaging.

Wie doorstroomt vanaf de welpen, heeft al het een en ander geleerd over knopen, pionieren, kompas, speurtocht technieken, kanoën, en vooral ook de scouting methode van samenwerking in groepjes en groeiende zelfstandigheid. Maar leden van buitenaf zijn ook welkom, en kunnen bij ons kennis maken met al die activiteiten en vaardigheden.

Bij de landscouts zal het programma hier op aansluiten, op een hoger niveau. Grotere pionier-objecten, uitdagendere activiteiten, maar vooral ook: meer eigen inbreng en verantwoordelijkheid. Niet alleen op de wekelijkse opkomsten, maar ook op de weekendkampen en het jaarlijkse zomerkamp, waarbij natuurlijk gekampeerd zal worden, en de scouts zelf hun eigen eten moeten koken.

Natuurlijk doen de landscouts ook mee aan regionale activiteiten zoals de RSW, en landelijke zoals de HIT en mogelijk de nationale jamboree.

Combinatie

Het is mogelijk, om lid te zijn van onze landscouts (op vrijdagavond) en ook van onze zeeverkenners (op zaterdag).

Lid worden en contributie

Wie lid wil worden, kan een keer langskomen op een opkomst (graag van te voren even aanmelden, voor het geval we misschien een speciale opkomst hebben). Na een paar weken meekijken, kan besloten worden om lid te worden, waarna de officiele installatie plaats zal vinden. vanaf dan is ook contributie verschuldigd. De contributie bedraagt € 175 per jaar (of een evenredig deel als men in de loop van het kalenderjaar lid wordt); voor nieuwe leden komt hier eenmalig een installatiegeld van € 25 bij. Bij lidmaatschap van land- en waterspeltak tegelijkertijd, bedraagt de contributie € 300 per jaar.

Meer informatie

Als je meer wilt weten over het spelaanbod voor deze leeftijdsgroep, kijk dan bij Scouting Nederland op de aparte pagina voor Scouts.

FacebookTwitter

Landscouts activiteiten

Februari 2020
M D W D V Z Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
vr feb 28 @19:30 - 09:30PM
Landscouts opkomst

Landscouts nieuws

Scouting Willibrord en van Wassenaer van Obdam op zomerkamp!

Avé! De leukste week van het scoutingjaar: Zomerkamp! Ook de scouts, de jongens en meiden van 11-15 jaar zijn dit jaar weer weggeweest. Dit keer naar Nunspeet. Met het thema Romeinen moesten de scouts een kampement opzetten, zelf hun eten koken op een tafelvuur en deelnemen aan een soldatentraining door de Optio.
Natuurlijk wel een tandje rustiger aan wegens de hittegolf. Verder nog wat Romeinse spellen gespeeld en de patrouilles hebben hun eigen Romeinse stad opgebouwd.

7 september starten wij het nieuwe seizoen groots met een open dag.

Tot dan? Valete!