Opkomst: vrijdagavond van 19:30 tot +/- 22:00 uur.

We hebben plaats voor nieuwe leden! Dus kom eens langs, of neem eerst contact op via ons contactformulier.

Leiding:

  • Michiel Porte
  • Romy Damen

Voor vragen, afmeldingen en zo hebben we een contactformulier.

Beschrijving speltak

Explorers is een speltak voor 15-18 jarigen die gevarieerde scouting-activiteiten willen doen. Hierbij baseren we ons op de scouting spelvisie, met name: samen, outdoor en uitdaging.

Wie doorstroomt vanaf de welpen en landscouts, heeft al het een en ander geleerd over knopen, pionieren, kompas, speurtocht technieken, kanoën, en vooral ook de scouting methode van samenwerking in groepjes en groeiende zelfstandigheid. Maar leden van buitenaf zijn ook welkom, en kunnen bij ons kennis maken met al die activiteiten en vaardigheden.

Bij de explorers zal het programma hier op aansluiten, op een hoger niveau. Grotere pionier-objecten, uitdagendere activiteiten, maar vooral ook: meer eigen inbreng en verantwoordelijkheid. Niet de leiding verzorgt de wekelijkse programma's, maar vaak de explorers zelf, waarbij de leiding begeleidt en een oogje in het zeil houdt. De explorers hebben ook hun eigen bestuur en leren zo vergaderen, plannen en financiën bijhouden.

Net als bij de landscouts, is het ook bij de explorers mogelijk, om lid te zijn van onze explorers (op vrijdagavond) en ook van onze zeeverkenners (op zaterdag). Ook kan je als explorer als (hulp)leiding aan de slag bij bevers of welpen als je dat wilt.

Lid worden en contributie

Wie lid wil worden, kan een keer langskomen op een opkomst (graag van te voren even aanmelden, voor het geval we misschien een speciale opkomst hebben). Na een paar weken meekijken, kan besloten worden om lid te worden, waarna de officiele installatie plaats zal vinden. vanaf dan is ook contributie verschuldigd. De contributie bedraagt € 175 per jaar (of een evenredig deel als men in de loop van het kalenderjaar lid wordt); voor nieuwe leden komt hier eenmalig een installatiegeld van € 25 bij. Bij lidmaatschap van land- en waterspeltak tegelijkertijd, bedraagt de contributie € 300 per jaar.

Meer informatie

Als je meer wilt weten over het spelaanbod voor deze leeftijdsgroep, kijk dan bij Scouting Nederland op de aparte pagina voor Explorers.

FacebookTwitter

Explorer activiteiten

Februari 2020
M D W D V Z Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
Geen evenementen

Explorer nieuws

Explorers doen mee aan Wampex

De Explorers van Scouting de Paauw i.o. hebben dit jaar voor de 2e keer meegedaan aan de uitdagende nacht hike Wampex in Friesland. Dit staat voor Weekend AMPhibious EXpedition en is een ‘expeditie’ in het weekend met land- en waterelementen, perfect voor de Explorers.