Welkom in het dorp Hotsjietonia

 

Bevers zijn meisjes en jongens van 5 tot en met 7 jaar. 
Opkomst: zaterdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur.

In het dorp Hotsjietonia is geen dag hetzelfde. De ene week leer je alles van het bos van Bas Bos en de andere week ga je samen met Rozemarijn koken. De personages uit Hotsjitonia wonen met zijn allen in een dorp en ieder personage heeft bepaalde karakter eigenschappen. De personages worden regelmatig gebruikt om de opkomsten gevarieerd te houden. Hierdoor is elke week anders. Alleen de opening/sluiting en de limonadepauze tussendoor vormen de basis van een opkomst en is dus elke week hetzelfde.

Leiding

  • Marielle van Gerven [Rebbel] (teamleidster)
  • Lindy Zijlstra [Keet Kleur]
  • Patrick Robijn [Stanley Stekker]

De leidersnamen zijn zoals bij de Bevers gebruikelijk is, afgeleid van de namen van personages en dieren uit het Hotsjietonia-verhaal. Gedurende opkomst worden de leidingleden dan ook bij hun bevernaam genoemd.

Lid worden en contributie

Wie lid wil worden, kan een keer langskomen op een opkomst (graag van te voren even aanmelden, voor het geval we misschien een speciale opkomst hebben). Na een paar weken meekijken, kan besloten worden om lid te worden, waarna de officiele installatie plaats zal vinden. vanaf dan is ook contributie verschuldigd. De contributie bedraagt € 135 per jaar (of een evenredig deel als men in de loop van het kalenderjaar lid wordt); voor nieuwe leden komt hier eenmalig een installatiegeld van € 25 bij. Ook moet u rekening houden dat een nieuw lid een rode scoutingblouse nodig heeft. Deze is te koop in de scoutshop (Katwijk, Haven 4) en kost 28,95 euro. Ook heeft een nieuw lid een groepshirt (10 euro) en een groepstrui (30 euro) nodig. Deze kunt u kopen bij de speltakleiding.

Contact

Voor vragen, extra informatie of het afmelden van een kind voor de opkomst kunt u het beste mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deze e-mail wordt dagelijks gecontroleerd.

Dorp Hotsjietonia

Kaart van Hotsjietonia

De bewoners:

Stuiter
Stuiter is een 6 jaar en woont in de verhalen van Hotsjietonia. De bevers spelen samen met Stuiter en beleven leuke en soms spannende avonturen. Stuiter logeert bij alle bewoners van Hotsjietonia, is dol op spelletjes en houd er van om lekker actief bezig te zijn. Stuiter is altijd vrolijk (soms een beetje té enthousiast) en voor iedereen een echte vriend.

Keet Kleur
Keet Kleur is een tiener. Keet is een echte kunstenaar: ze is vrolijk en er zit allemaal verf op haar kleding. Voor het dorp maakt ze de mooiste dingen en versieringen. Keet kan in haar creativiteit en enthousiasme ook wel een beetje ondeugend of brutaal zijn.

Fleur Kleur
Fleur Kleur is de moeder van Keet en is al net zo creatief als haar dochter.Ze vertelt allerlei verhalen, waarvan je nooit weet of ze nu wel of niet echt gebeurd zijn. Haar fantasie gebruikt ze ook voor haar eigen toneelstukken en ze naait haar eigen kleding in haar naaiatelier.

Sterre Stroom
Sterre Stroom is een stoere vrouw kamperen en reizen. Ze is altijd in voor een speurtocht of gave activiteit. Ook op het water weet ze de weg te vinden. Ze heeft stapels fotoboeken van de verre reizen die ze gemaakt heeft en waar ze graag over vertelt. Sterre woont samen met haar broer Steven op een boot.

Steven Stroom
Steven Stroom is de broer van Sterre.Steven is een jonge en actieve vent die allerlei leuke speurtochten uit kan zetten en kaart en kompas niet moeilijk vindt. Wel heeft hij last van angsten als hoogtevrees en is hij een beetje bang in het donker, maar samen met iemand durft hij bijna alles. Steven slaapt in een kooi met gordijntjes ervoor, zodat zijn zus geen last heeft van zijn bednachtlampje.

Bas Bos
Bas Bos is de altijd bezige en sterke boswachter. Hij is bijna altijd wel in het bos te vinden en weet alles over de natuur. Bas kan alle vragen over planten en dieren beantwoorden. Bas neemt graag de leiding en is ook wel makkelijk uit de tent te lokken.

Rebbel
In het boswachtershuisje woont ook Rebbel, de vrouw van Bas Bos.
Rebbel is een boerendochter die veel kletst en alles over iedereen weet. Een geheim bewaren, vindt ze moeilijk. Ze is gek op dieren en verzorgt veel van de gewonde bosdieren die Bas mee naar huis neemt.

Stanley Stekker
Stanley Stekker is de technische man van Hotsjietonia. Hij is gek op cijfers, schema’s en berekeningen. Overal probeert hij constructies voor te maken en originele oplossingen te verzinnen. Soms is hij een beetje verlegen of let hij te veel op details. Aan het huis van Stanley zie je meteen dat er een uitvinder woont. Gelukkig zijn alle gevaarlijke dingen goed opgeborgen. Stanley is stiekem verliefd op Noa.

Noa
Noa heeft donker lang golvend haar en ziet er een beetje oosters uit, ze maakt graag nieuwe vrienden. Je kunt bij haar ook lekker uitrazen of uithuilen. Noa is af en toe wel een beetje dromerig. In en om haar huis liggen overal kussens waar je lekker uit kunt rusten en niks hoeft te doen.

Rozemarijn
Rozemarijn is een leuke, gezellige en praktische vrouw. Ze is dol op bloemen, planten en koken en vindt het leuk als je op bezoek komt in haar boerderij. Ze helpt kinderen met het uitvoeren van hun plannen en is goed in improviseren. Ze kan soms wel een beetje overbezorgd zijn.

Professor Plof
De kas in de tuin van de boerderij is ingepikt door Professor Plof, de man van Rozemarijn. Hij is de verstrooide professor met warrig haar en een witte jas. Professor Plof kan je helpen als je een oplossing zoekt voor een probleem. Hij ziet alleen niet altijd de gevaren in van zijn experimenten.

FacebookTwitter

Bever activiteiten

Februari 2020
M D W D V Z Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Bever nieuws

Beverweekend

Afgelopen weekend zijn de bevers op stap geweest met Bas Bos. Zaterdag hadden we een speurtocht door Meijendel en hebben we gespeeld in het Monkeybos. Na een kampvuur en een nachtje slapen in het clubhuis hebben we zondag allerlei spelletjes gespeeld waarmee de kinderen hun Bas Bos insigne hebben verdiend.

za feb 29 @14:00 - 04:30PM
Opkomst Bevers/Welpen