Welkom bij Scoutinggroep Van Wassenaer Van Obdam

Land- en Waterscouting op een prachtige plek in Park de Paauw in Wassenaar.

Lid worden? Klik dan hier.

Clubhuis huren?

Wist je dat ons clubhuis ook te huur is, voor scoutinggroepen, andere jeugd-verenigingen, scholen en kinderpartijtjes?

foto jota joti 2019

Scouting de Paauw Wassenaar i.o. heeft in het weekend van 18 t/m 20 oktober 2019 meegedaan met de JOTA-JOTI, dit staat voor voor Jamboree on the Air en Jamboree on the Internet en dit weekend staat in het teken voor veel scouts in de wereld in het leggen van verbindingen d.m.v. zendapparatuur en computers. Ook wordt er tijdens dit weekend veel aandacht gegeven aan diverse technieken zoals, programmeren met arduino's en solderen.

Voor scouting de Paauw Wassenaar i.o. begon de JOTA-JOTI op vrijdagavond en de scouts, explorers, zeeverkenners, wilde vaart, roverscouts en loodsen begonnen de JOTA-JOTI met een spel waarbij in de omgeving met verschillende objecten op de foto gezet moesten worden om zo kwartetten te verzamelen. Later die avond werd er op de vele laptops die klaarstonden gechat met nationale en internationale scouts en werd er ook onderling gezellig bij gekletst tot in de late uurtjes door de oudere scouts.


Op zaterdag na het ontbijt werden de voorbereidingen getroffen voor het opbouwen van de zendapparatuur en alles in gereedheid gebracht voor het postenspel waar ook de welpen en bevers aan mee zouden doen. Er was een afwisseld programma gemaakt waarbij dect telefoons, lego, het IRC chatten, zenden bij de zend amateur en het solderen niet ontbraken.

Aan het einde van de middag namen we weer afscheid van de bevers en welpen. Na het eten was er tijd vrij gemaakt voor het maken van communicatie vliegers en een spelletje levend zeeslag met verschillende locaties. De avond werd afgesloten met een gezellig kampvuur. Op zondag werd alles opgeruimd, lekker genoten van de eieren met spek en de tosties en gingen de scouts weer naar huis om lekker wat bij te slapen van een geslaagd weekendkamp.

FacebookTwitter