Welkom bij Scoutinggroep Van Wassenaer Van Obdam

Land- en Waterscouting op een prachtige plek in Park de Paauw in Wassenaar.

Lid worden? Klik dan hier.

Clubhuis huren?

Wist je dat ons clubhuis ook te huur is, voor scoutinggroepen, andere jeugd-verenigingen, scholen en kinderpartijtjes?

Landscouts insigne-weekend

Dutch oven frituren

De landscouts hebben een nat maar leuk weekendkamp achter de rug. Het weekend stond in het teken van het leren voor diverse scouts insignes op het gebied van buitenleven en uitdagende scouting technieken. Houthakken, vuur-technieken, koken op houtvuur, nog weer meer toepassingen voor de dutch oven, eetbare planten zoeken en herkennen (en gebruiken in de maaltijd), het stond allemaal op het programma.

Mooie resultaten op Regionale Scouting Wedstrijden

IMG 7213Op de regionale scouting wedstrijden (RSW) hebben onze scouts de 6e en 7e plaats bereikt van de 60 deelnemende ploegen. De Vossen mogen met hun 6e plaats door naar de landelijke wedstrijden. Iedereen heeft een prachtig weekend gehad, vol uitdagende activiteiten, een gaaf superhelden-thema, mooie shows, en mooi weer.

Lees meer: Mooie resultaten op Regionale Scouting Wedstrijden

Scouts insignes en handouts

61228Tijdens het vuur-weekend hebben de landscouts veel dingen gedaan en geleerd over houthakken, vuur maken en koken op kampvuur. De uitgedeelde handouts zijn ook te vinden op onze sites bij de downloads.

De insignes waar de scouts aan bezig zijn, zijn te vinden bij Scouting Nederland. Dit weekend ging het om Uitdagende Scouting Technieken - houtbewerken en stoken, op basis- of verdiepings-niveau, en onderdelen van een aantal anere insignes.

Nieuw: de app Zakboekje scouts!

Hij is online: dé app waarmee je nooit meer met onbeantwoorde vragen zit op kamp of tijdens een opkomst!

Hoe werkte die ene tochttechniek ook alweer, en welk vuur kan ik hier het beste maken? Hoe zie ik wat voor weer het wordt? Met de nieuwe app Zakboekje scouts, de ideale aanvulling op het echte Zakboekje dat je kunt vinden bij de ScoutShop, heb je het antwoord op deze vragen altijd bij de hand. De app, die naast handige informatie uit het fysieke zakboekje ook voorzien is van handige instructiefilmpjes, links naar meer info en nog meer aanvullende onderwerpen, is beschikbaar voor Android en iOS. Download 'm gratis in de AppStore of in de Play Store

LSW 2016

groepsfoto lswDe landelijke scoutingwedstrijden zitten er weer op en de scouts hebben een mooie 14de plaats behaald. In totaal deden er 105 ploegen uit heel Nederland mee.

RSW

De rsw zit er weer op en de landscouts hebben weer genoten. Ook het resultaat mag er zijn, De haviken (vossen) werden negende en de beren behaalde een mooie zesde plek!

FacebookTwitter