Welkom bij Scoutinggroep Van Wassenaer Van Obdam

Land- en Waterscouting op een prachtige plek in Park de Paauw in Wassenaar.

Lid worden? Klik dan hier.

Clubhuis huren?

Wist je dat ons clubhuis ook te huur is, voor scoutinggroepen, andere jeugd-verenigingen, scholen en kinderpartijtjes?

Landscouts naar LSW

Na een prachtige 2e en 3e plaats bij de regionale scouting wedstrijden (RSW) vorige maand, mochten onze beide scouts-ploegen door naar de landelijke scouting wedstrijden (LSW), die tijdens het pinkster-weekend gehouden werden in Baarn.

De scouts hebben tijdens het afgelopen weekend een mooie 11de en 52ste plek behaald. Wij feliciteren onze scouts met deze mooie prestatie!!

Landscouts voorjaarsweekend

Het begint inmiddels gewoonte te worden dat de Landscouts vroeg in het jaar een eerste weekendkamp hebben. Dit is ook om te oefenen voor de regionale scouting wedstrijden die in april plaatsvinden.
Dus in het weekend van 16 maart was het weer zo ver. Vanwege sneeuw en bijbehorende temperaturen werd er niet in tenten geslapen, maar verder werden er veel dingen gedaan die ook op een rsw gedaan worden, en activiteiten bij het rsw thema, wat dit keer een verhaal is over botsende planeten.

Lees meer: Landscouts voorjaarsweekend

Landscouts insigne-weekend

Dutch oven frituren

De landscouts hebben een nat maar leuk weekendkamp achter de rug. Het weekend stond in het teken van het leren voor diverse scouts insignes op het gebied van buitenleven en uitdagende scouting technieken. Houthakken, vuur-technieken, koken op houtvuur, nog weer meer toepassingen voor de dutch oven, eetbare planten zoeken en herkennen (en gebruiken in de maaltijd), het stond allemaal op het programma.

Mooie resultaten op Regionale Scouting Wedstrijden

IMG 7213Op de regionale scouting wedstrijden (RSW) hebben onze scouts de 6e en 7e plaats bereikt van de 60 deelnemende ploegen. De Vossen mogen met hun 6e plaats door naar de landelijke wedstrijden. Iedereen heeft een prachtig weekend gehad, vol uitdagende activiteiten, een gaaf superhelden-thema, mooie shows, en mooi weer.

Lees meer: Mooie resultaten op Regionale Scouting Wedstrijden

Scouts insignes en handouts

61228Tijdens het vuur-weekend hebben de landscouts veel dingen gedaan en geleerd over houthakken, vuur maken en koken op kampvuur. De uitgedeelde handouts zijn ook te vinden op onze sites bij de downloads.

De insignes waar de scouts aan bezig zijn, zijn te vinden bij Scouting Nederland. Dit weekend ging het om Uitdagende Scouting Technieken - houtbewerken en stoken, op basis- of verdiepings-niveau, en onderdelen van een aantal anere insignes.

Nieuw: de app Zakboekje scouts!

Hij is online: dé app waarmee je nooit meer met onbeantwoorde vragen zit op kamp of tijdens een opkomst!

Hoe werkte die ene tochttechniek ook alweer, en welk vuur kan ik hier het beste maken? Hoe zie ik wat voor weer het wordt? Met de nieuwe app Zakboekje scouts, de ideale aanvulling op het echte Zakboekje dat je kunt vinden bij de ScoutShop, heb je het antwoord op deze vragen altijd bij de hand. De app, die naast handige informatie uit het fysieke zakboekje ook voorzien is van handige instructiefilmpjes, links naar meer info en nog meer aanvullende onderwerpen, is beschikbaar voor Android en iOS. Download 'm gratis in de AppStore of in de Play Store

FacebookTwitter